• Standaard header

Van proefplaatsing naar tijdelijk contract

Het is op een woensdag in juni om 8:00 uur in de ochtend. Robbin en zijn jobcoach van Quality Coaching, Rob van Sleen, melden zich bij de nieuwe werkgever van Robbin. Vandaag start namelijk zijn proefplaatsing van twee maanden bij een kalverhouderij in de Krim. Bij goed functioneren wordt de proefplaatsing omgezet in een contract. Het is daarom een spannende dag voor Robbin.

De eerste dag

Na kennis gemaakt te hebben, vertelt werkgever Martijn hoe de planning voor de eerste dag eruit ziet. Dit is belangrijk voor Robbin, omdat hij dan precies weet wat hij kan verwachten. Robbin begint met het voeren van de kalveren, dit gaat met behulp van een moderne voermachine. Na het voeren wordt de stal schoongemaakt. Robbin krijgt hierbij hulp van jobcoach Rob die hierdoor een goed beeld krijgt van de werkzaamheden van Robbin en hoe hij ze uitvoert. Vervolgens helpt Robbin bij het sorteren van de kalveren, dit doet hij samen met Martijn. ’s Middags is Robbin druk met allerlei technische werkzaamheden op de kalverhouderij, zo zorgt hij ervoor dat alles tiptop blijft functioneren op het bedrijf.

Intensief contact

Tijdens de proefplaatsing is er intensief contact tussen Robbin, Martijn en jobcoach Rob. Er wordt besproken welke zaken goed gaan en welke zaken eventueel anders moeten. Hierdoor groeit Robbin in zijn werk met als gevolg dat zijn proefplaatsing wordt omgezet in een contract bij de kalverhouderij van Martijn.

Een fijne plek gevonden

Zestien maanden later is Robbin nog steeds 24 uur per week aan het werk bij Martijn. Hij heeft vaste werkdagen en vaste werktijden wat voor alle partijen prettig is. Meerdere keren per maand brengt  Rob een bezoek aan Robbin bij de kalverhouderij. Het evalueren van de voortgang en het bespreken van de werkzaamheden staan hierin centraal. Belangrijk uitgangspunt is dat Robbin het naar zijn zin heeft op de werkplek en zich daar kan blijven ontwikkelen. Zo ontstaat een win-win situatie voor zowel Robbin als Martijn. Robbin is blij met zijn werk bij de kalverhouderij, de duidelijke structuur doet hem goed. Werkgever Martijn is tevreden met zo’n goede kracht erbij!

 • Werkzoekende

  Werkzoekende

  Wat kunnen we voor je doen?

  Lees meer
 • Opdrachtgever

  Opdrachtgever

  Welke diensten bieden we aan?

  Lees meer
 • Team Quality Coaching

  Team Quality Coaching

  We stellen ons graag voor.

  Lees meer

Bekijk ons laatste vlog!

Bekijk alle vlogs